Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2021

На Донеччині кандидата у депутати викрито на хабарі у розмірі 1500 доларів США (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури кандидату у депутати Святогірської міської ради повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2021 року правопорушник, будучи членом Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області, у ході перевірки документів, поданих однією з політичних партій для реєстрації у виборах депутатів міської ради, виявив, що за кандидатів внесена сума застави менша за потрібну.
 
    
 
З метою одержання неправомірної вигоди, службовець вимагав від представника вказаної партії хабаря у сумі 1500 доларів США за невжиття заходів щодо скасування реєстрації кандидатів у депутати.
 
20 жовтня 2021 року, під час передачі другої частини неправомірної вигоди у розмірі 35 тис грн підозрюваного викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1704