Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

Завдяки прокуратурі державі повернуто майже 60 га земель вартістю 47 млн грн

Верховним судом підтримано позицію Волноваської окружної прокуратури щодо повернення у власність держави земельної ділянки площею 57, 2 га та вартістю 47 млн грн.
 
Встановлено, що 2008 році приватному підприємству в оренду було надано земельну ділянку державної власності у Маріїнському районі Донецької області для експлуатації кар'єру з видобутку коаліну. Проте, у 2017 році дія договору оренди закінчилась, а ПАТ «Великоанадольський вогнетривкий комбінат» землю районній державній адміністрації не повернуло.
 
Захищаючи інтереси держави, Волноваська окружна прокуратура звернулася  до господарського суду Донецької області з позовом щодо повернення земельної ділянки. Проте, рішенням суду першої інстанції у задоволені позовних вимог прокуратури було відмовлено.
 
Принципово відстоюючи свою позицію, прокуратура оскаржила вказане рішення у Східному апеляційному господарському суді. За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, рішення суду першої інстанції скасовано, позовні вимоги  окружної прокуратури задоволені у повному обсязі.
 
Однак, відповідач не погодився із вказаним рішенням та, не бажаючи повертати земельну ділянку, звернувся з касаційною скаргою до Верховного суду, який, в свою чергу, повністю погодився з позовними вимогами прокурора та рішення апеляційного суду залишив без змін.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1263