Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2021

Прокуратура домоглась повернення громаді понад 240 га земель Слов’янського курорту

Господарським судом Донецької області задоволено у повному обсязі позов Слов’янської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Слов’янської міської ради про розірвання договору оренди з користувачем земельної ділянки, розташованої у курортній зоні.
Установлено, що у 1999 році між Слов’янською міською радою та Слов’янським відділенням ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», правонаступником якого є дочірнє підприємство «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт», укладено договір на право довгострокового користування земельною ділянкою площею понад 240 га на 25 років.
 
Проте користувачем, всупереч умов договору, не здійснено заходів зі збереження рослинного світу у лісопарковій зоні та охорони її від пожеж і незаконних порубок, а також допущено порушення родючого шару ґрунту. Крім того, накопичено заборгованість зі сплати за землю на суму понад 8 млн грн.
 
Слід зазначити, що вказана територія надана для обслуговування лікувально-оздоровчого закладу, чия діяльність пов’язана з оздоровленням населення за рахунок корисних природних властивостей місцевих озер. Заподіяння шкоди природному середовищу знижує привабливість курортної зони та веде до неможливості використовувати землю за цільовим призначенням.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1295