Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

У Бахмуті викрито жінку, яка співпрацювала з окупаційною владою РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 39-річній мешканці м. Бахмута повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2014-2016 років зловмисниця активно співпрацювала з окупаційною владою РФ, зокрема обіймаючи посади стрільця та начальника кадрової служби однієї з так званих військових частин  окупаційного контингенту Росії на території ОРДО. До її обов’язків входила охорона штабу та комплектація штату псевдочастини.  
 
        
 
У 2018 році жінка повернулась до м. Бахмута, де працевлаштувалась та намагалась приховати своє злочинне минуле, проте про її співпрацю з окупаційним режимом стало відомо правоохоронцям.
 
У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем мешкання підозрюваної виявлено та вилучено мобільні телефони,  ноутбук,  чорнові записи про перетин лінії розмежування, довідку щодо місця проживання з фейковою печаткою ОРДО,  флешносії, сім-картки, які використовуються на тимчасово окупованих територіях.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.                
 
Відділ інформаційної політики
   Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1559