Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Заблукав та попався: у Донецькій області на позиціях ЗСУ затримано бойовика НЗФ РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури бойовику НЗФ РФ повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 110 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2018 року 42-річний чоловік, перебуваючи на посаді стрільця та помічника гранатометника окремого взводу 2 МСБ 7 ОМСБр 2 АК НЗФ РФ, приймав участь у збройному опорі військовослужбовцям ЗСУ на території Донецької та Луганської областей.
 
    
 
15 листопада 2021 року, після вжиття спиртних напоїв біля позицій окупантів, бойовик втратив орієнтири на місцевості та вийшов з особистими речами і спорядженим магазином від АК-74 на позиції українських військовослужбовців в районі смт. Луганське.
 
Під час огляду підозрюваного виявлено та вилучено військовий квиток так званої «ЛНР», тимчасове посвідчення особи, мобільний телефон, розгрузка, а також споряджений магазин від АК-74.
 
Особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 864