Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

Державному службовцю, який передавав дані бойовикам, обрано запобіжний захід (ФОТО)

За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 594 750 грн державному службовцю однієї з міських рад Харківської області, який обґрунтовано підозрюється у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2016 року підозрюваний, будучи працівником юридичного відділу однієї з міських рад Харківської області, використовуючи власні зв’язки, отримав фотознімок креслення ливарної заготовки для деталі бронетранспортера. У подальшому через Інтернет зловмисник передав його одному з так званих «депутатов Народного совета ДНР».
 
    
 
Крім того, у серпні 2017 року правопорушник передав цьому ж представнику окупаційної адміністрації РФ інформацію щодо співробітників Служби безпеки України та осіб, які надавали їм допомогу.
 
Під час отримання чергового завдання від бойовиків злочинну діяльність підозрюваного припинено та його затримано. У ході обшуку за місцем мешкання чоловіка виявлено та вилучено його мобільні телефони та комп’ютерну техніку.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях  під процесуальним керівництвом прокурорів Донецької обласної прокуратури.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 1007