Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2021

Майже 12 років ув’язнення - на Донеччині засуджено чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити диверсію (ФОТО)

За принципової позиції Покровської окружної прокуратури Донецької області уродженця м. Покровська визнано винним у незакінченому замаху на диверсію, сприянні діяльності терористичної організації  та у носінні, придбанні вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 15 ст. 113, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 КК України).
Прокурорами у суді доведено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ створював дієву агентурну мережу на території Донецької області. Завданням зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини.
 
    
 
До своєї незаконної діяльності він залучив колишнього 31-річного «колегу», який з квітня 2020 року систематично за допомогою мессенджеру «Telegram» передавав учаснику НЗФ інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні ООС у м. Покровську та м. Костянтинівці.
 
Окрім цього, у листопаді минулого року обвинувачений за 1500 доларів США мав вчинити диверсію на об’єкті критичної інфраструктури, а саме підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».
 
27 листопада 2020 року «підривника» викрили та затримали до вчинення злочину. Під час огляду у нього виявили засоби зв’язку, грошові кошти, саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.
 
Вироком Димитровського міського суду посібнику терористів призначено покарання у вигляді 11 років 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
               

кількість переглядів: 1965