Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2021

Ціна життя – 1500 грн: на Донеччині чоловік обвинувачується у жорстоких вбивствах літніх людей (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця с. Новотроїцьке Волноваського району, який обвинувачується у скоєнні двох умисних жорстоких вбивств та розбійних нападів з метою заволодіння майном потерпілих (п. п. 4, 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч на 12 травня 2021 року 36-річний зловмисник разом із трьома знайомими, вдерлись до будинку 90-річного мешканця с. Трудове. Нападники зв’язали пенсіонера та вимагали цінності і грошові кошти, завдаючи йому удари монтувалкою і розігрітим кип’ятильником по усьому тілу.
 
    
 
Після цього нелюди закидали чоловіка ганчір’ям та підпалили. Заволодівши грошима у сумі 1500 грн, столовими виробами і ювілейними медалями, фігуранти з  місця злочину зникли.    
 
    
 
Крім того, 20 липня 2021 року обвинувачений прийшов до будинку 60-річної мешканки м. Краматорська, якій нещодавно допомагав з ремонтом, та почав вимагати гроші. Зловмисник двічі вдарив її молотком по спині, а потім прив’язав шнуром та еластичним бинтом до 2 стільців, зробивши так звану ковзну петлю.
 
В результаті механічної асфіксії жінка померла, а здобиччю нападника стали заощадження та речі господині на загальну суму 10 300 грн.
 
За жорстокі вбивства обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.
 
Довідково: матеріали щодо трьох інших правопорушників виділені в окремі провадження.
 
Відділ інформаційної політики
                                                                                                                                                Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1731