Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2021

Забруднення річки Казенний Торець нітратами і нафтопродуктами – за принципової позиції прокуратури з водоканалу стягнуто 1,3 млн грн збитків (ФОТО)

Господарським судом Донецької області у повному обсязі задоволено позов Слов’янської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області про стягнення з підприємства збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу, на суму понад 1,3 млн грн.

 
Судом встановлено, що з серпня 2019 року по вересень 2020 року комунальне підприємство «Словміськводоканал» Слов’янської міської ради експлуатувало рибозахисний пристрій на водозаборі «Маяки» без використання вимірювальної техніки. В результаті грубого порушення вимог Водного Кодексу України допущено скид до річки Казенний Торець, яка є джерелом питної води в регіоні, стічних вод з перевищенням концентрації забруднюючих речовин.
 
За результатами аналізу відібраних проб, вміст у воді амонійного азоту, фосфатів та нафтопродуктів перевищує гранично допустимі показники у 1,3, а нітратів - у 2,5 рази.
 
    
 
Припис екологічної інспекції щодо усунення виявлених недоліків та неухильного дотримання правил експлуатації водогосподарських очисних споруд підприємством проігноровано та завдані довкіллю збитки у розмірі понад 1,3 млн грн у добровільному порядку не відшкодовано. За цих підстав прокуратура звернулась до суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 768