Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

800 гривень за негативний ПЛР-тест – засуджено псевдодіагноста, яка торгувала фіктивними довідками на COVID-19 (ФОТО)

За публічного обвинувачення, яке підтримували прокурори Краматорської окружної прокуратури, 43-річну жінку засуджено за заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, набуття, використання та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, а також підроблення офіційних документів, вчинених повторно (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 1, 3 ст. 358 КК України).
Нагадаємо, у лютому 2021 року мешканка м. Краматорська, видаючи себе за працівника одного з місцевих клініко-діагностичних центрів, організувала «бізнес» з видачі громадянам завідомо неправдивих довідок щодо результатів «ПЛР-тестування» на COVID-19.
 
    
 
Запевнивши клієнтів у нібито офіційній здачі аналізів, жінка не передавала відібрані біологічні зразки до діагностичного центру, а власноруч виготовляла довідки на ім’я замовників із зазначенням негативних результатів фіктивного тестування.
 
Вартість одного підробленого документу складала 800 грн. Отримані кошти жінка витрачала на придбання майна для подальшого здійснення протиправної діяльності.
 
Правопорушницю засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік, з позбавленням права займатись підприємницькою діяльністю у сфері медицини з наданням послуг, пов’язаних із COVID-19, строком на 1 рік.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 658