Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

Реальний вирок поплічнику Безлєра – на Донеччині до 11 років ув’язнення засуджено відеооператора терористів, який знущався над війсоковополоненими

За публічного обвинувачення, яке підтримували прокурори Донецької обласної прокуратури Слов'янським міськрайонним судом Донецької області 55-річного мешканця м. Маріуполя визнано винним в участі у терористичній організації, порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстокому поводженні з військовополоненим та цивільним населенням, вчиненому у співучасті (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 К України).
Прокурорами у суді доведено, що з червня 2014 по січень 2015 року правопорушник, перебуваючи у м. Горлівці, приймав участь у терористичній організації «ДНР» у складі одного з її структурних підрозділів - спеціального підрозділу «Комунікація» так званої «групи Безлєра».
 
Основним місцем дислокації вказаного підрозділу було захоплене адміністративне приміщення Горлівського МВ Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області.
 
Працюючи на терористів відеооператором, обвинувачений здійснював відеофіксацію допитів українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі представниками НЗФ РФ. Він знімав, редагував та розповсюджував різноманітні відеозаписи за участю бойовиків, а також виготовляв та розповсюджував так звані «бойові листки» групи Безлєра».
 
Крім того, спільник терористів, застосовуючи до військовополонених психологічне насилля, змушував їх прибирати у кімнатах сліди катувань полонених осіб та особисто контролював виконання вказаних робіт із зброєю у руках.
 
Вироком суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі. Рішення суду ще не набрало законної сили.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1728