Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2021

16 млн грн за непрацююче обладнання – у Краматорську директор комунального підприємства підозрюється у службовій недбалості (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Донецької обласної прокуратури директору одного з комунальних підприємств Донецької обласної державної адміністрації повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2017 року між комунальним підприємством та приватним товариством було укладено договір про закупівлю нової мобільної установки по переробці люмінесцентних та енергозберігаючих ламп.
 
У серпні того ж року під час отримання мобільної установки службовець не перевірив її фактичний стан та підписав акт прийому-передачі майна без зауважень до його якості. На підставі вказаних документів бухгалтерія підприємства сплатила постачальнику обумовлену суму.
 
Проте, як встановила комплексна товарознавча, металознавча та судово-економічна експертиза, вказане обладнання вже знаходилась у використанні та на момент його поставки перебувало у не робочому стані, а його ринкова вартість на момент покупки була майже вдвічі меншою, ніж вказано у договорі.
 
В результаті службової недбалості директора, з обласного бюджету безпідставно товариству перерахували за неякісний товар майже 16,5 млн грн, що спричинило істотну шкоду державним інтересам.  
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади службової особи. Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР у м. Краматорську.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1286