Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2021

Збитки держбюджету у понад 4 млн грн – на Донеччині судитимуть посадовця ГУ ДПС у Донецькій області (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно заступника начальника управління податків і зборів з юридичних осіб — начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ ГУ ДФС (нині ДПС) у Донецькій області, який обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

            
 
Нагадаємо, що посадовець, з березня 2018 року по лютий 2019 року, не вжив заходів щодо своєчасного здійснення бюджетного відшкодування з ПДВ одному з приватних товариств регіону на загальну суму 64 млн грн.
 
            
 
Через недбалість підозрюваного за несвоєчасне відшкодування ПДВ на рахунок зазначеного підприємства згідно з рішенням суду з держбюджету стягнено пеню в розмірі понад 4 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР у м. Краматорську.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1100