Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2021

5 років за ґратами – прокуратура відстояла учасниці псевдореферендуму реальну міру покарання (ФОТО)

За принципової позиції Донецької обласної прокуратури Донецьким апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції та ухвалено новий, яким 31-річну жінку засуджено до 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

 
Суд встановив, що у травні 2014 року мешканка с. Гришине брала активну участь в організації та проведенні у м. Красноармійську (нині – Покровську) незаконного «загального обласного референдуму» щодо визнання державної самостійності так званої «ДНР». Зловмисниця обіймала посаду члена фейкової «дільничної виборчої комісії».
 
Незважаючи на невизнання прихильницею окупаційної адміністрації РФ своєї провини, у травні 2021 року Красноармійський міськрайонний суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 3 роки.
 
Вважаючи вирок занадто м’яким, прокуратура його оскаржила. Апеляційний суд визнав доводи обвинувачення обґрунтованими та ухвалив новий вирок, призначивши засудженій покарання у вигляді 5 років за ґратами.
 
Вирок вступив у законну силу.
 
  Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1344