Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Обіцяли до 10000 доларів - судитимуть групу осіб, які вербували найманців для участі у збройному конфлікті на території Сирії

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно трьох чоловіків, які обвинувачуються у вербуванні найманців з метою використання у збройних конфліктах, воєнних або насильницьких діях, спрямованих на зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, перешкоджання діяльності органів влади (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 447 КК України).
Нагадаємо, що з лютого 2020 по березень 2021 року 27-річний мешканець       м. Києва організував схему отримання прибутку з вербування громадян України для участі у воєнних та насильницьких діях на боці опозиційно налаштованих військових загонів до Сирійської Арабської Республіки. Для реалізації своїх злочинних намірів зловмисник залучив ще двох 20 та 21-річних мешканців Київської області.
 
    
 
Зловмисники підшукували осіб з числа спортсменів, колишніх військовослужбовців, добровольців, які брали участь в АТО, або тих, хто мав будь-який інший бойовий досвід поводження зі зброєю. За участь у збройному конфлікті на території Сирії найманцям обіцяли грошову винагороду у розмірі від 5000 до 10000 доларів США в місяць, залежно від рівня їх бойової підготовки. 
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Наразі обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Деснянського районного суду міста Києва.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1581