Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2022

Воював проти ЗСУ - на Донеччині заочно судитимуть стрілка НЗФ РФ

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно 34-річного мешканця Слов’янського району за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації (за  ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 року бойовик служить у непередбаченому законом збройному формуванні «7 мотострелковой роты 3 мотострелкового батальона 1 отдельной мотострелковой бригады 1 АК МО ДНР» на посаді старшого стрілка.
 
Зокрема, представник НЗФ РФ приймав участь у бойових діях проти ЗСУ в населених пунктах поблизу м. Кальміуське (раніше - Комсомольське) Старобешівського району та с. Лукове Бойківського (раніше - Тельманівського) району Донецької області.
 
Наразі обвинувальний акт направлено на розгляд до Токмацького районного суду Запорізької області.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцію статей - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.    
 
Відділ інформаційної політики
                                                                                          Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1397