Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2022

Мали б охороняти, натомість вирубували – за знищення дерев на понад 2 млн грн судитимуть працівників лісгоспу

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лісничого та майстра лісу Маяцького лісництва ДП «Слов’янський лісгосп» за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом грудня 2020 – березня 2021 року вказані особи організували незаконну порубку майже 500 дерев. Обвинувачені, під час проведення санітарних рубок, надавали вказівки найманим працівникам вирубувати дерева з більшим ступенем товщини, ніж вказаних у відводі лісосіки. Таким чином надлишок деревини правопорушники реалізовували споживачам, а виручені кошти «клали» собі у кишені. 
 
Внаслідок дій підозрюваних державним інтересам заподіяно збитків на суму понад 2 млн грн. 
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР в м. Краматорську за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох  до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом  від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1031