Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

Гранатомет, пластид і міни - на Донеччині виявлено схрон зброї та боєприпасів (ФОТО)

За процесуального керівництва Слов’янської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом участі 54-річного чоловіка у складі не передбаченого законом збройного формування, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків (ч. 5 ст. 260 КК України).

               
 
У ході перевірки оперативної інформації під час проведення обшуку у підвалі зруйнованого будинку на території сел. Рай-Олександрівка Миколаївської ОТГ Краматорського району виявлено та вилучено потужний схрон зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.
 
             
 
Зокрема вилучено протитанковий гранатомет РПГ-22 із зарядом, 4 ручні димові гранати РДГ-2, 4 кг пластичної вибухової речовини ПВВ-5А, 10 набоїв до стрілецької вогнепальної зброї, 3 димові шашки, 2 реактивні освітлювальні патрони дистанційної дії, 15 електродетонаторів типу ЕДП та ВЗД-ЗМ, 1 сигнальну міну, 12 дистанційних підривачів, 2 уніфікованих запали до ручної гранати УЗРГ, 1 протипіхотну міну НМ, 1 гранату типу ПГ-7-ПМ до ручного гранатомету РПГ-7 та бойову амуніцію.
 
             
 
За попередньою інформацією, будинок, де знайдено зазначений арсенал, належить місцевому мешканцю , який у 2014 році вступив до лав незаконних збройних формувань РФ та воював на боці окупантів проти підрозділів Збройних Сил України та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС, на території міст Слов’янська, Миколаївка та селища Семенівка.
 
З 2015 року вказана особа перебуває у розшуку.
 
 
Наразі боєприпаси вилучено та знешкоджено спеціалістами вибухотехнічної служби. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом ВП №4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу співробітників ГВ у м. Краматорськ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1284