Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2022

1,5 млн грн на рік – викрито групу наркоділків, які збували психотропні речовини у Покровському районі (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом особам  повідомлено про підозру у незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України).

    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2021 року 21-річний мешканець м. Вугледар замовляв через мережу Інтернет особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, а саме  «PVP-сіль». У подальшому його спільники - двоє чоловіків віком 38 і 20 років та 47-річна жінка розфасовували «товар», після чого збували його з рук у руки або шляхом так званих закладок, відправляючи клієнтам фото з місцем розташування згортків у Покровському районі.
 
    
 
Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання наркоділків виявлено та вилучено 49 зіп-пакетів з кристалоподібною речовиною білого кольору, електронні ваги, грошові кошти та банківські картки. За цінами «чорного ринку» 1 грам  «PVP-солі» у середньому коштує 1000 грн.
 
За попередніми даними, орієнтовний річний дохід злочинного «квартету» складав 1, 5 млн грн.
 
Наразі членам групи повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованого злочину та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Після проведення судових експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам групи.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління ДВБ Національної поліції України.
 
Відділ інформаційної політики
                                                                                          Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 929