Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

Викрадав та катував українців – заочно повідомлено про підозру бойовику «МДБ ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Білорусь заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з осені 2015 року 48-річний мешканець м. Донецька обіймав посаду «старшого оперуповноваженого 2 відділення відділу захисту конституційного строю та боротьби з тероризмом Міністерства державної безпеки ДНР» та брав участь у викраденні та катуванні мешканців Донеччини.
 
Так, у 2016 та 2017 роках поплічник окупантів на території міст Горлівка, Ясинувата та Донецьк разом з іншими учасниками НЗФ РФ викрав 3 громадян України 1982, 1981 та 1996 років народження.
 
Незаконно утримуючи полонених у будівлях так званого «МДБ ДНР», з метою отримання зізнання у діяльності на шкоду псевдо республіки, зловмисник із спільниками знущався над ними. Зокрема, підозрюваний погрожував потерпілим вогнепальною зброєю, бив та одягав на голову поліетиленові пакети задля обмеження доступу повітря.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 892