Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2022

Реалізує політику окупаційної адміністрації РФ - заступнику міністра промисловості та торгівлі «ДНР» заочно повідомлено про підозру

За дорученням керівника Донецької обласної прокуратури так званому заступнику міністра промисловості та торгівлі «ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ( ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2018 року чоловік, будучи у 2010 році обраним депутатом Донецької міської ради, на посаді заступника псевдоміністра реалізовує політику окупаційної адміністрації РФ.
Зокрема зловмиснику безпосередньо підпорядковуються так звані департаменти та відділи у сферах кольорової металургії, машинобудування, розвитку хімічної та фармацевтичної промисловості, а також ліцензування торгівлі.
До обов’язків підозрюваного входить організація забезпечення ефективного управління промисловими та торговими підприємствами, що залишились на тимчасово окупованій території Донеччини та фактично перейшли під контроль представників НЗФ РФ. У подальшому вироблена продукція реалізовується з метою отримання прибутку, що забезпечує фінансування окупаційної адміністрації.
Крім того, заступник, використовуючи окремі засоби масової інформації, під час зустрічей з населенням окупованої території області, висвітлює діяльність «ДНР» і проводить агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу з місцевими мешканцями.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 542