Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2022

Приїхав з Луганщини воювати на Донеччину – заочно повідомлено про підозру командиру відділення мотострілецького батальйону НЗФ РФ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 25-річному мешканцю м. Привілля Луганської області заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2015 році зловмисник добровільно вступив до складу так званого «3-го мотострілецького батальйону 1 ОМСБр, в/ч 08801 1 АК МО» НЗФ РФ, який дислокувався на території с. Лукове Бойківської селищної територіальної громади Кальміуського району Донецької області.
З 2016 по 2020 роки підозрюваний обіймав посаду командира відділення «8-ї мотострілецької роти» вищевказаного військового підрозділу, яка у той час перебувала в с. Григорівка.
Спільник терористів брав особисту участь у протистоянні Збройним Силам України, здійснював спостереження та фіксацію ділянок фронту, охороняв бойові позиції і техніку окупантів.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 627