Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2022

Підробляла Covid-сертифікати: у Маріуполі викрито медичного працівника

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури викрито 37-річну медичну сестру у підкупі працівника підприємства, а також несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж, вчинених повторно (ч. 4 ст. 354, ч. 2 ст. 361 КК України).

Досудовим розслідування встановлено, що з листопада 2021 року медична працівниця одного з комунальних закладів міста вносила до офіційної електронної системи охорони здоров’я МОЗ України «eHealth» відомості про вакцинацію громадян України, які не були фактично щеплені. За свої «послуги» правопорушниця брала з маріупольців по 1000 грн за дві дози вакцинації та обіцяла, що відповідні відомості з’являться у застосунку «Дія».
Під час санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцем роботи та мешканням фігурантки встановлено і задокументовано її несанкціоноване втручання в роботу електронної системи.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення медпрацівниці про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, а також перевіряються інші факти «щеплення» громадян у даному пункті вакцинації.
Досудове розслідування здійснюється співробітниками Відділу поліції №1 Маріупольського РУП ГУ НП в Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 658