Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2022

Артилерійський обстріл будинків та цивільної інфраструктури у Маріуполі – розпочато досудове розслідування

Під процесуальним керівництвом Маріупольської окружної прокуратури за чисельними фактами артилерійського обстрілу по житловим кварталам м. Маріуполя розпочато досудове розслідування.

За даними слідства, окупаційні війська Російської Федерації, перетнувши державний кордон України, щодня масово обстрілюють з різнокаліберної зброї багатоквартирні будинки, де мешкають мирні мешканці. За два перших дні весни бойовики обстріляли житлові масиви у Лівобережному та Центральному районах м. Маріуполя. Тільки після цинічного обстрілу житлового кварталу Кировський десятки поранених та загинув 16-річний хлопець.
Зокрема, вже сьогодні зранку ті, хто начебто прийшли нас рятувати, з реактивної артилерії обстріляли пологовий будинок у Лівобережному районі міста, у підвалі якого перебували люди. На щастя, ніхто не постраждав.
Загалом майже за 7 днів війни внаслідок бойових дій армії країни-агресора багато цивільних осіб загинуло, у тому числі і діти, десятки людей зазнали поранень, зруйновано аптеки, магазини, ринки та іншу цивільну інфраструктуру.
За попередніми даними, отримали поранення понад 128 мирних мешканців. Інформація щодо загиблих наразі уточнюється.
Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 752