Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2022

Прийшли вбивати українців та застрягли у болоті – затримано ще двох російських окупантів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування стосовно 2 військовослужбовців 2 мотострілецького батальйону 70 гвардійського мотострілецького полку Збройних Сил Російської Федерації за фактом вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, 24 лютого 2022 року командир та механік-водій БМП-3 армії країни-агресора віком 36 та 29 років, на виконання злочинного наказу командування РФ, вирушили з Сімферопольського району АР Крим на територію, підконтрольну Україні.
 
Завданням окупантів було виявлення блокпостів та пунктів дислокації Збройних Сил України в Донецькій області для продовження військової агресії.
 
Проте, додати ще більше лиха нашій країні вказаним особам не судилося - під час руху по території Бердянського району Запорізької області їх техніка застрягла у болоті, після чого вони потрапили у полон захисників України.
 
На даний час окупантів затримано за ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 554