Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2022

Війна не обирає стать – на Донеччині від обстрілів окупантів страждають жінки, одна з них загинула

За процесуального керівництва Волноваської, Покровської та Бахмутської окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7-8 березня 2022 року збройні сили рф вчинили низку нових злочинів проти людяності і норм міжнародного гуманітарного права. Населені пункти Донецької області знову зазнали руйнувань від ракетних та артударів агресора. І найболючіше, що у ході цих масованих обстрілів страждають ні в чому не повинні мирні люди.
 
У селищах Зачатівка та Володимирівка Волноваського району осколкові поранення та мінно-вибухові травми отримали чоловік, жінка та 14-річний хлопець. До Курахівської міської лікарні госпіталізовано чоловіка та жінку, які зазнали тілесних ушкоджень під час обстрілу с. Красна Поляна. Також отримав поранення мешканець сел. Новолуганське, а ще двох мирних громадян доставлено до Бахмутської центральної лікарні з м. Попасна, що на Луганщині - 74-річну потерпілу врятувати не вдалось.
 
У зазначених населених пунктах в результаті влучання снарядів та мін зруйновані житлові будинки, труби газо- та електропостачання, об’єкти цивільної інфраструктури. Крім того, у м. Красногорівці пошкоджено сільськогосподарську техніку, яка за відсутності військового вторгнення рф вже згодом мала вийти на поля.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2827