Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2022

Очолила одну з вцілілих шкіл у захопленому окупантами Маріуполі – черговій колаборантці заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці м. Маріуполя в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, директорка однієї зі шкіл добровільно перейшла на бік ворога та погодилась обійняти посаду так званої виконуючої обов’язки директора школи № 53 м. Маріуполя.
 
 
Використовуючи надані ворогом повноваження, колаборантка під супровід гімну ворожої держави організувала і розпочала учбовий процес у вказаній школі. Також підозрювана взяла участь у постановочному відеозаписі для пропагандистських ЗМІ окупаційної влади, де прокоментувала технічний стан приміщення школи, гарантувала безпечні умови навчання для дітей та анонсувала продовження учбового року.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1201