Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2022

Понад 2,5 млн у гривневому еквіваленті – до АРМА передано грошові кошти, належні експрикордоннику та власнику приватної друкарні

За клопотаннями прокурорів Донецької обласної прокуратури заарештовано і передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), грошові кошти у розмірі 67 690 доларів США, 1 680 Євро та 13 000 гривень, належні колишньому інспектору відділу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби та власнику приватної друкарні.

За даними слідства, у 2014 році експрикордонник, який мешкав у м. Новоазовську, співпрацював з окупаційною адміністрацією тимчасово захопленого міста, допомагаючи її представникам обмінювати українську національну валюту – гривні та російські рублі на долари США. 
 
Інший фігурант, мешканець м. Києва, будучи власником товариства з обмеженою відповідальністю, яке знаходиться у м. Донецьку та спеціалізується на виробництві поліграфічної продукції, протягом 2015 року використовував потужності підприємства для виготовлення матеріалів пропагандистського змісту, в яких прославлялись незаконні дії окупантів.       
 
У рамках досудового розслідування за фактами участі даних осіб у терористичній організації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України) в автомобілі спільників колишнього інспектора та за місцем мешкання власника друкарні слідчими 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проведено санкціоновані обшуки.
 
Виявлені у ході обшуків грошові кошти призначались для розподілу між членами незаконних збройних формувань «днр» та друкування поліграфічної продукції на шкоду територіальній цілісності та інформаційній безпеці України.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1067