Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

«Розвивають» зруйнований район окупованого міста – заочно повідомлено про підозру двом псевдозаступникам «голови Жовтневої районної адміністрації м. Маріуполя»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом мешканцям м. Маріуполя в добровільному зайнятті громадянами України посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, правопорушники добровільно перейшли на бік ворога та погодилися обійняти посади так званих заступників «голови Жовтневої районної адміністрації м. Маріуполя» фейкової республіки «днр».
 
    
 
Працюючи на загарбників, підозрювані розробляють програми «розвитку» зруйнованого агресором району, взаємодіють з «підприємствами» та «установами»,  а також створюють вигляд вирішення соціально-побутових питань у вщент зруйнованому самими ж окупантами районі міста.
 
Окрім цього, використовуючи надані представниками окупаційної адміністрації рф повноваження, колаборанти налагодили взаємодію з підконтрольними ворогу ЗМІ й використовують їх для здійснення пропагандистських акцій і формування думки серед населення про законність та легітимність роботи «районної адміністрації».
 
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 987