Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2022

Черговий рятувальник, що перейшов на бік ворога – так званому командиру відділення пожежної частини «днр» заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року командир відділення 100 державної пожежно-рятувальної частини 26 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області добровільно перейшов на бік ворога та погодився обійняти так звану посаду «командира відділення пожежно-рятувальної частини №66 мнс «днр».
 
 
Працюючи на окупантів, підозрюваний склав так звану присягу на вірність квазідержавному утворенню «днр» та почав безпосередньо керувати особовим складом ввіреного йому підрозділу.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у                                   м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1061