Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2022

Проводили «фільтрацію» та залучали до примусових робіт – у звільненому Лимані виявлено «військову комендатуру» окупантів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури у звільненому від російських загарбників м. Лимані тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення місць, де ворог незаконно утримував громадян та вчиняв проти них злочини.
В результаті відпрацювання міста українськими правоохоронцями виявлено місце дислокації так званої військової комендатури окупантів.
 
         
 
У ході огляду правоохоронцям вдалось встановити, що в адміністративній будівлі одного з місцевих підприємств представники зс рф та підконтрольні їм збройні формування облаштували так званий штаб, де проводили фільтраційні заходи та оформлювали місцевим мешканцям фейкові документи на переміщення по місту. Цивільних осіб, які з будь-яких причин не пройшли «фільтрацію», примусово залучали до будівництва фортифікаційних споруд, розвантаження автомобілів з матеріальним забезпеченням, обладнання території колючим дротом тощо. Утримувались вказані особи по декілька днів у холодному підвалі, в нелюдських умовах.
 
         
 
У гаражах та боксах для ремонту техніки виявлено понівечені та розукомплектовані автотранспортні засоби, відібрані у місцевого населення.
 
        
 
Крім того, про перебування підрозділів армії держави-агресора на цій території вказують мапи Донецької області з певними відмітками, залишки продуктів харчування, ліки російського виробництва, а також кинуті окупантами зброя і військова форма.
 
Вилучені речі стануть речовими доказами у справах про вчинення військовослужбовцями рф злочинів на території Донецької області.
 
 Досудове розслідування за вказаними фактами здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно зі спеціалістами відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Донецькій області.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 547