Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

Заволодіння бюджетними коштами під час будівництва футбольних полів – директору підприємства загрожує до 8 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Добропільського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року між Шахівською сільською радою Добропільського району та приватним підприємством укладено договір щодо будівництва двох міні-футбольних полів зі штучним покриттям на загальну суму понад 2,7 млн грн.  
 
         
Після завершення будівництва директор підрядної організації склав та підписав акти приймання виконаних робіт, а сільрада провела оплату.
 
        
 
Проте, як встановили правоохоронці, підозрюваний вніс у довідки недостовірні відомості щодо фактичних обсягів та вартості виконаних будівельних робіт. Зокрема шар основи зі щебеню на полях улаштовано значно менший, ніж зазначено у проектно-кошторисній документації. Таким чином директор товариства привласнив бюджетні кошти у сумі майже 190 тис грн.       
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1043