Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Агітують зраджувати державу та працюють на ворога – заочно судитимуть трьох експравоохоронців

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох експравоохоронців за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні-травні 2022 року інспектор взводу роти 3 управління та поліцейський батальйону управління патрульної поліції в Донецькій області, а також начальник одного з відділів державної установи «Приазовська виправна колонія (№107)» зрадили присязі на вірність Україні та почали працювати на окупаційну владу рф.
 
Двоє експравоохоронців добровільно обійняли посади у незаконно створеному «Мангушському районному відділі внутрішніх справ мвс днр» та здійснювали патрулювання і охорону адміністративних будівель.
 
Третій обвинувачуваний, перебуваючи на фейковій посаді у так званій державній службі виконання покарань «міністерства юстиції «днр» у м. Маріуполі Донецької області», активно агітує інших працівників установи до співпраці із ворогом.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом за оперативного супроводу 3 оперативного відділу (з дислокацією у м. Маріуполь) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську та Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1057