Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2022

Спорт на попелищі – заочно повідомлено про підозру депутату-зраднику, який створює видимість відновлення спортивної інфраструктури Маріуполя

Керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради від забороненої в Україні «партії шарія» за фактом добровільного зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року депутат міської ради добровільно перейшов на бік ворога та брав активну участь у формуванні окупаційної влади у захопленому військами рф м. Маріуполі. У подальшому правопорушник погодився обійняти посаду так званого начальника відділу фізкультури, спорту та туризму адміністрації міста Маріуполя «днр».
 
 
Перебуваючи на вказаній посаді у вщент зруйнованому місті, підозрюваний керує відділом та реалізує політику окупаційної влади в особі «міністерства молоді, спорту і туризму «днр»», начебто спрямовану на відновлення пошкодженої через військову агресію рф спортивної інфраструктури міста. Окрім цього, зловмисник залучає до співпраці місцевих мешканців та проводить інвентаризацію вцілілого майна спортивних об’єктів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1082