Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

Розселяла військових рф та допомагала окупантам у захопленому селищі – заочно повідомлено про підозру «в.о. голови адміністрації с. Рубці»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці Донеччини в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у вересні 2022 року правопорушниця добровільно погодилась співпрацювати з ворогом та обійняла посаду так званої виконуючої обов’язки «голови адміністрації с. Рубці Краснолиманського району» квазіреспубліки «днр».
 
 
До її обов’язків входило розпорядження фінансовими ресурсами населеного пункту, здійснення управління в сфері ЖКГ та торгівлі, розпорядження комунальним майном, координація діяльності підприємств, а також організація розселення і надання побутової допомоги військовим рф.
 
Також колаборантка, використовуючи підконтрольні загарбникам ЗМІ, через мережу Інтернет здійснювала пропагандистські акції на підтримку окупаційної адміністрації рф та формування думки серед населення про її законність і легітимність.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ за оперативного супроводу ГВ у м. Краматорську 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Довідково: 23 вересня 2022 року українські захисники звільнили територію с. Рубці Лиманського району Донецької області від окупаційних військ рф.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1347