Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

Ухвалює незаконні судові рішення від імені «днр» - псевдоголові так званого суду квазіреспубліки загрожує до 15 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього судді Тельманівського районного суду Донецької області за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році обвинувачений добровільно взяв участь в утворенні та функціонуванні на території області системи незаконних судових органів окупаційної влади рф.
 
 
Очоливши «новоазовський районний суд днр» та застосовуючи незаконно введене так зване законодавство псевдореспубліки, зловмисник створює умови для роботи на території України судового органу окупаційної адміністрації «днр», здійснює «правосуддя» і приймає протиправні рішення, вирішуючи тим самим долі людей.
 
Крім того, обвинувачений проводить брифінги для підконтрольних окупаційному режиму ЗМІ, висвітлюючи діяльність терористичної організації.
 
Досудове розслідування здійснювалось третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполь) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу УСБУ в Дніпропетровській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1041