Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Зрадили присязі та працюють на ворога – заочно судитимуть трьох працівників маріупольського СІЗО

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівників пенітенціарної системи за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року черговий помічник начальника слідчого ізолятору чергової служби, заступник чергового помічника і старший інспектор відділу соціально-виховної та психологічної роботи державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор» зрадили присязі працівника правоохоронного органу України та  перейшли на бік ворога.
 
 
Обвинувачені добровільно обійняли посади в так званому маріупольському слідчому ізоляторі державної служби виконання покарань міністерства юстиції «днр», у якому на момент захоплення утримувались 354 особи. Зловмисники порушують права ув’язнених, адже деякі з них вже мали бути піддані суду України або звільнені з державної установи, проте вимушені перебувати під контролем окупаційної адміністрації.
 
Наразі правопорушники переховуються від слідства на тимчасово окупованій рф території Донецької області.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом ТУ ДБР (з дислокацією у м. Маріуполь), розташованого у м. Краматорську.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацію майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
               

кількість переглядів: 692