Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

Один загиблий та дев’ятеро поранених через обстріли армією РФ Донеччини – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 3 лютого 2023 року окупаційні війська РФ з реактивних систем залпового вогню «Град» обстріляли центральну частину м. Торецька. Снаряди загарбників влучили у багатоповерхові будинки, автомобілі, магазин та прилеглі споруди. Внаслідок ворожої атаки 60-річний громадянин загинув, ще шестеро місцевих мешканців - троє жінок та троє чоловіків віком від 27 до 62 років зазнали поранень різного ступеню тяжкості.
 
         
 
Цього ж дня окупанти з артилерії обстріляли смт Курахівку Покровського району, внаслідок чого поранення отримали 37 та 81-річні жінки і 76-річний чоловік.
 
              
 
Наразі на місцях працюють правоохоронці та рятувальники. Усі постраждалі доставлені у лікарні. Досудові розслідування тривають.
 
           
 
Прокурори продовжують вживати всі належні та можливі заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 823