Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Росіяни вбили чотирьох мешканців Донеччини та поранили вісьмох, зокрема доглядача церкви - розпочато досудові розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 8-9 лютого 2023 року окупаційні війська РФ здійснили чергові потужні артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Донеччини. 
 
      
 
Вкотре снаряди окупантів поцілили по житлових кварталах м. Бахмута, с. Семенівки Покровського району та с. Плещіївки Краматорського району. Троє чоловіків та одна жінка загинули, ще семеро громадян отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.
 
             
 
Крім того, окупанти вдарили з реактивних систем залпового вогню С-300 по с. Новоекономічне. В епіцентрі атаки опинилась місцева церква. Її 50-річний доглядач доставлений до лікарні з вогнепально-осколковим пораненням. Лікарі оцінюють його стан як важкий.
 
           
 
В результаті вибухів пошкоджено багато приватних будинків, господарських споруд та інших об’єктів. 
 
           
 
Прокурори на місцях продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.
 
Досудові розслідування тривають.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1096