Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Дві гранати за 8000 грн – без можливості внесення застави заарештовано мешканця Дружківки, який збував боєприпаси

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Дружківки повідомлено про підозру в придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, під час пошуку металолому на території міста чоловік знайшов бойову ручну наступальну осколкову гранату РГН з запалом УДЗ, ручну гранату Ф-1 з запалом УЗРГМ-2, бойові патрони калібру 5,45 і 5,6 мм та переніс їх додому.
 
    
 
Вирішивши підзаробити на продажі боєприпасів, підозрюваний збув «оперативному покупцю» обидві гранати за 8000 грн. В ході санкціонованого обшуку в домоволодінні зловмисника правоохоронці вилучили патрони та наркотичні засоби. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura
 

кількість переглядів: 1095