Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

«Перевзулась» і працює на окупантів – «голові Кальчицької сільської адміністрації ДНР» заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

Керівником Донецької обласної прокуратури мешканці с. Кальчик заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року, коли війська РФ захопили частину Донецької області, голова Кальчицької сільської ради Маріупольського району добровільно перейшла на бік окупантів.
 
    
 
Жінка обійняла так звану посаду голови Кальчицької сільської адміністрації фейкової «ДНР» та наразі продовжує працювати на країну-агресора. Вона видає «накази», приймає на роботу і звільняє співробітників, розподіляє «бюджет» захопленої громади й затверджує плани подальшого "розвитку" населеного пункту. Окрім цього, підозрювана активно брала участь у мітингах квазіреспубліки щодо входження окупованих територій до складу РФ.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкцією статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1012