Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Залишився в захопленому місті та працює на окупантів – у держзраді заочно підозрюється рятувальник з Маріуполя (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, в квітні – травні 2022 року старший помічник начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Донецькій області залишився у захопленому місті та добровільно перейшов на бік окупантів.
 
 
Чоловік обійняв псевдопосаду «начальника 72 пожежно-рятувальної частини Державної бюджетної установи «Пожежно-рятувальний загін м. Маріуполь МНС ДНР». Прийнявши так звану присягу на вірність квазідержавному утворенню, він виконує покладені на нього окупаційною владою обов’язки. Зокрема, організовує «роботу» ввіреного йому загону, проводить перевірки на підприємствах та залучає співробітників до розбору завалів у розбомбленому військами РФ місті.
 
Таким чином, не дотримуючись присяги вірно служити Українському народові, та беручи безпосередню участь у функціонуванні псевдодержавного органу, громадянин забезпечує становлення і зміцнення окупаційної влади в захопленому Маріуполі.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 957