Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2023

Шестеро загиблих та дванадцять поранених через обстріли армією РФ Донеччини – розпочато розслідування (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
2 квітня 2023 року окупаційні війська РФ обстріляли м. Костянтинівку і м. Торецьк. За попередніми даними, вогонь вівся з реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град», а також ракетами С-300 та артилерією.
 
    
    
 
Вночі у Торецьку снаряди окупантів влучили у багатоповерховий будинок та пошкодили комунікації, внаслідок чого одна людина отримала поранення і ще троє отруїлися чадним газом.
 
   
 
Цього ж дня у Костянтинівці внаслідок обстрілів загинули шестеро мирних мешканців – троє жінок та троє чоловіків віком від 47 до 65 років. Ще восьмеро громадян зазнали поранень різного ступеню тяжкості. Зруйновані багатоквартирні будинки, приватні домоволодіння, господарські споруди і автомобілі.
 
Наразі на місцях працюють правоохоронці та рятувальники. Усі постраждалі доставлені до лікарень. Досудові розслідування тривають.
 
Прокурори продовжують вживати всі належні та можливі заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

кількість переглядів: 993