Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Заволодів бюджетними коштами на бурінні свердловини – директору підрядної організації загрожує до 8 років за ґратами (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Добропільського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактами заволодіння чужим майном у великих розмірах, вчиненого шляхом зловживання службовим становищем, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2020 року між Шахівською сільською радою Добропільського (нині Покровського) району та приватним підприємством укладено договір щодо будівництва свердловини для видобутку питної води у с. Торецькому.
 
Загальна вартість запланованих робіт склала майже 950 тис. грн.
 
 
У подальшому директор підприємства, достовірно знаючи, що свердловину пробурено на значно меншу глибину ще й з використанням труб меншого діаметру, ніж зазначено у проектно-кошторисній документації, підписав акти нібито повністю виконаних робіт.
 
На підставі вказаних недостовірних документів замовник перерахував підряднику повну суму оплати, хоча за висновками судової будівельно-технічної експертизи, останній реально освоїв на даному об’єкті усього 547 тис. грн.
 
Дії директора спричинили шкоду державним інтересам в особі сільської ради на суму майже 402 тис. грн. За клопотанням прокуратури на майно обвинуваченого, а саме три автомобілі, виробничу базу та земельну ділянку, розташовані у м. Краматорську, судом накладено арешт.  
             
Оперативне супроводження у кримінальному провадженню здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura
 
 

кількість переглядів: 964