Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

Охороняють «важливі» об’єкти та взаємодіють з органами «державної безпеки днр» - двом експоліцейським з Маріуполя загрожує до 15 років за ґратами (ФОТО)

За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська скеровано обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у лютому 2022 року двоє поліцейських залишились в окупованому державою-агресором м. Маріуполі та були звільнені з правоохоронних органів України.
 
       
 
Молодший інспектор взводу реагування та старший інспектор-черговий чергової частини сектору організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області перейшли на бік окупантів. Вони добровільно обійняли фейкові посади у незаконно створеному правоохоронному органі - так званому «Маріупольському міському відділі державної служби позавідомчої охорони УДСПО мвс днр».
 
Прислужуючи представникам країни, яка зруйнувала місто та вбила сотні громадян, псевдоправоохоронці виконують покладені на них обов’язки. Обвинувачені реагують на спрацювання охоронно-пожежної та тривожної сигналізацій, котрі окупанти встановили на адміністративних будівлях та інших «важливих» об’єктах. Крім того, інспектують підрозділи охорони «юридичних осіб», незаконно зареєстрованих у м. Маріуполі, й взаємодіють з органами «державної безпеки» квазіреспубліки.  
 
Експравоохоронці переховуються на тимчасово окупованій території Донецької області, їх оголошено у розшук.
 
Максимальне покарання – 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий же термін та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 738