Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Забезпечують електрикою військові об’єкти рф та керують соціальною й молодіжною політикою у зруйнованому Маріуполі – заочно судитимуть двох поплічників окупантів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у травні та червні 2022 року двоє містян пішли на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації, які незаконно захопили владу у м. Маріуполі.
 
       
 
Перший обвинувачений - колишній начальник відділу Запорізького регіонального центру обслуговування мережі ПрАТ «НЕК Укренерго», який обійняв посаду директора Технічної одиниці «маріупольські магістральні мережі» фейкової «днр». Чоловік у взаємодії з російськими енергетичними компаніями та підрядними організаціями держави-агресора налагодив передачу електроенергії від захопленої окупантами Старобешівської ТЕС до підконтрольних їм розподільчих мереж. Таким чином він сприяє забезпеченню електрикою військових об’єктів рф, розташованих на території м. Маріуполя та Маріупольського району.
 
Ще одна прихильниця окупантів стала так званою заступницею голови «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр». Вона «керує» сферами освіти, культури, соціальною та молодіжною політикою. Взаємодіє з іншими фейковими органами окупаційної влади щодо організації участі місцевої молоді та школярів у заходах військово-патріотичного напрямку, які проводять окупанти.
 
Наразі обвинувачені переховуються від слідства на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 906