Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

Били прикладом автомата, стріляли над головою і відбирали майно - заочно повідомлено про підозру п’ятьом учасникам озброєної банди (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом мешканцям м. Торезу та м. Новогродівки повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі людини, розбійному нападі, бандитизмі та заволодінні транспортним засобом, вчиненими організованою групою (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 3 ст. 289 КК України).

За даними слідства, у квітні 2014 року житель тимчасово окупованого нзф рф м. Тореза створив стійку та вмотивовану банду для вчинення збройних нападів на місцевих мешканців. Першим, хто долучився до реалізації свого злочинного наміру був його власний син. Іншими учасниками групи стали ще троє чоловіків.
 
           
 
Сценарій кожного злочину ретельно готувався. Підозрювані обирали майбутніх жертв, спираючись на дані щодо їх майнового стану. Детально вивчали спосіб життя і звички, графік роботи, з’ясовували родинне коло й відслідковували маршрути переміщення автомобілів.
 
     
 
У червні 2014 року нападники, одягнені у камуфльований одяг та балаклави, увірвались на територію офісу місцевого підприємця та завдали йому декілька ударів по голові і тулубу прикладом автомата Калашникова. Після цього зв’язали йому руки пластиковими стяжками та, лякаючи пострілами у повітря над його головою, вимагали кошти.
 
Заволодівши готівкою, антикварними і ювелірними виробами, зокрема золотими злитками й монетами, а також оргтехнікою і автомобілем «Mitsubishi», вони поїхали до нього додому. Учасники банди забрали з гаражу іномарку «Porsche Carrera», вибили двері будинку, вдарили дружину бранця прикладом автомата по голові, теж зв’язали та винесли з кімнат цінні речі. Після цього вивезли чоловіка за місто, де покинули.
 
В результаті розбійного нападу потерпілим спричинено матеріальну шкоду на суму майже 2,3 млн грн. 
 
Наразі підозрюваних, які переховуються від слідства на непідконтрольній Україні території, оголошено у розшук.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – 15 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura
                  
 

кількість переглядів: 949