Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2015

Чиновника-перевертня судитимуть за пособництво терористам

Слідчим відділом УСБУ в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування відносно голови Красноторської селищної ради міста Краматорська. Його звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (пособництво діяльності терористичної організації).
 
Досудовим слідством встановлено, що в період з квітня по червень 2014 року, коли Краматорськ перебував під контролем незаконних збройних формувань, чиновник співпрацював з терористами з так званої "ДНР".
 
Користуючись своїм службовим становищем, голова Красноторського селищної ради передавав бойовикам відомості про громадян, які не підтримують злочинну діяльність терористів і виступають за територіальну цілість України. Володіючи отриманими від голови селищної ради відомостями, бойовики викрадали не згодних з окупаційним режимом людей і піддавали їх тортурам.
 
В даний час обвинувальний акт переданий до міського суду Краматорська для розгляду по суті. Якщо провина чиновника-перевертня буде доведена, йому загрожує ув'язнення на строк до 15 років.
 

кількість переглядів: 3198