Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

У Краматорську директора підприємства судитимуть за привласнення бюджетних коштів

   

Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації, який привласнив понад 40 тис грн бюджетних коштів.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2017 року між управлінням освіти Краматорської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо виконання поточного ремонту покрівлі загальноосвітньої школи. Вартість договору склала 154 тис грн.
 
З метою заволодіння державними коштами, умисно завищивши вартість окремих робіт і будівельних матеріалів, 28-річний директор вказаного підприємства вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт.
 
На підставі вказаних документів замовником безпідставно перераховано підряднику майже 40,3 тис грн.
 
Слідчими зібрано достатньо доказів скоєння чоловіком кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Останнє слово – за судом.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями – обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 776