Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2018

Ювенальні прокурори провели пізнавальні лекції в школах Покровська та Селидово

     

Протягом минулого тижня старшокласники селидівських та покровських шкіл мали змогу ознайомитись з професією прокурора, основними напрямами діяльності, а також дізнались дещо більше про законодавство України. Зокрема, для учнів ювенальні прокурор Красноармійської місцевої прокуратури провели лекцію на тему «Прокуратура і суспільство. Її роль в житті неповнолітніх».
 
У своїх лекціях прокурори роз’яснили дітям напрямки роботи прокуратури, прав та обов’язків громадян. Та більшу увагу приділили законам, що стосуються захисту прав дітей та кримінальної відповідальності неповнолітніх, в тому числі і кримінальним правопорушенням, які, на жаль, скоюють однолітки присутніх. Прокурори зосередили увагу учнів на причинах та умовах скоєння тих чи інших правопорушень неповнолітніми, чим намагалися застерегти слухачів лекції від скоєння злочинів.
 
Після лекції старшокласникам надана можливість задати запитання прокурору і було немало тих, хто цим скористався. Діти цікавилися, наприклад, який ВУЗ треба обрати, щоб стати прокурором, яке покарання виникає за побиття неповнолітнього групою одноліток, та інші. На всі запитання надано компетентні відповіді.
 
Такі лекції здійснюються на виконання спільного наказу Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України від 13.10.2017 №279/1375 та згідно з затвердженим планом просвітницько-виховних заходів в навчальних закладах.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1157